Brokkoli krémleves

A brokkoli a többi káposztaféléhez hasonlóan C- és K-vitaminban igen gazdag: tíz deka nyers brokkoli a napi adagot fedezi mindkettőből. Jótékony hatásait kamatoztathatjuk a vírus és bakteriális fertőzések ellen, pajzsmirigy problémákra, daganatok kezelésére, koleszterin szint beállítására.

Brokkoli krémleves

4-5 főre való adag

Hozzávalók:

  • kb. 0,5 kg brokkoli
  • 2-3 db közepes krumpli
  • pici fehérbors
  • hing (elhagyható)
  • petrezselyem

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és az edénybe tesszük. Rá kerül a brokkoli rózsákra szedve, vagy feldarabolva. Annyi víz, amennyi éppen ellepi, só, bors. (Lehet más fűszer is, mi szeretjük a viszonylag kevéssé fűszerezett ételeket.) Ha megpuhult, botmixerrel összetörjük és pár levél medvehagymát vékonyra vágva rászórunk. Ha nincs medvehagyma, szórjunk a tetejére vágott petrezselymet, vagy zellerszárat vagy levelet. Mindegyik jellegzetesen jó ízt ad E-k nélkül.

Jó ízű, lúgosító leves.

Ötletek:

  • Külön főzhetünk egy marék borsot, marék kukoricát vagy sárgarépa kockát kevés, enyhén sós vízben, s a kész levesbe szórhatjuk. Ez esetben használhatjuk a fogainkat is.
  • Levesgyöngyöt vagy pirított kenyérkockát is szórhatunk tálalás után a tetejére.

Jó étvágyat!

Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Tena Gantavjam Brahma-karma-samádhiná

Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben.

Bhagavad Gítá 4/24.

Hasonló recepteket ide kattintva találsz.